Hva er elsykkel

En elsykkel er designet for å gjøre sykkelturen både enklere og morsommere. For å få til dette er det kombinert det beste fra motordrevne kjøretøyer med en sykkel, som da kan brukes uten krav til registrering eller førerkort. Veitrafikklovens bestemmelser gjelder selvsagt fremdeles, og husk å alltid å ta hensyn til både gående og kjørende.

I Sentral-Europa har sykler med elektrisk hjelpemotor fått et stort gjennombrudd de siste årene, og dette har bidratt til en rivende teknologisk utvikling. Sammen med intens forskning på batteriteknologi for hybrid- og elbiler har dette gjort at elsykler av svært god kvalitet er blitt tilgjengelig på fornuftige prispunkt. Der man tidligere brukte miljøfiendtlige og tunge blybatterier er det i dag litium-baserte løsninger som både har fått ned størrelse, vekt og samtidig økt levetiden.

Det vi i Norge kaller elsykler er i realiteten sykler med elektrisk hjelpemotor, hvor motoren kun trekker som et supplement til fremdrift gjennom pedalene. I praksis vil du oppleve dette som om du har en evig medvind, og kan klare å komme frem uanstrengt over større distanser enn uten denne teknologien. Bare tenk å kunne sykle til jobb uten behov for å dusje når du kommer frem?

I vår nordlige utkant av Europa er behov og trender ikke det samme som vi finner andre steder. Derfor har vi valgt å fokusere på blandt annet sykler fra Diavelo med en ren og ukomplisert utforming – slett ikke ulikt en helt vanlig sykkel.

Hvorfor kjøpe elsykkel?

Trygt transportmiddel:

 1. Miljøvennlig transport.
 2. Du slipper å stå i kø og får samtidig frisk luft.
 3. Lave transportkostnader.
 4. Du trenger ikke førerkort for å sykle på en elsykkel.

Fine sykkelturer:

 1. Mer behagelige sykkelturer med elsykkel.
 2. Lengre sykkelturer med elsykkel.
 3. Sykle sammen – uavhengig av fysisk form.
 4. Motorhjelp når det blir tungt å sykle.

Morsom fysisk aktivitet:

 1. Fysisk aktivitet gir bedre helse.
 2. Enklere å komme i gang med sykling som trim.
 3. Morsomt!

Så litt om rekkevidde

Alle faktorer som egensinnsats, vekt, terreng, vind, temperatur og batteriets alder vil påvirke rekkevidde. Angitte tall vil alltid være en indikasjon basert på normaliserte forhold. Hvor langt du kommer på én lading avhenger selvsagt av en rekke faktorer.

Sammenlikne det gjerne med drivstofforbruk på en bil: Er du hard på gassen og har lastet full bil vil du ikke komme like langt før du må fylle tanken. På en elsykkel er det på samme måte, rekkevidden avhenger av om du har med- eller motvind, hvor mye kraft du selv legger i pedalene og hvor mange og bratte motbakker du skal opp.

Samtidig har du flere ulike innstillinger for hvor mye trekkraft du vil at motoren skal gi. Setter du den lavt, vil batteriet vare lenger, men setter du den på max prioriterer du også ytelse foran rekkevidde. Det er derfor ikke mulig å gi noe eksakt svar på rekkevidde, men i normaliserte tester er det vanlig å oppnå over 40km på en lading, og i mange tilfeller enda mer.

Nå vet du forhåpentligvis en god del mer om elsykler og vi i iterreng.no har delt inn våre produkter i to kategorier.

Proff – Dette er kategorien med litt mer «ekstreme» sykler, stisykler og endurosykler som er fulldempet blandt annet.

For folk flest – Her finner du «vanlige» elsykler. Modellene her er perfekte for de som bruker sykkel på «vanlig» måte.

Skulle det være noen form for tvil besvarer vi selvfølgelig alle dine spørsmål så ikke nøl med å kontakte oss.